10 Ağustos 2010 Salı

IFTAR MONULERI

istanbulda calisirken meslegim olan `mekan pazarlama` (istanbulun luks mekanlarinin satis planlamasi) isinden dolayi ramazan ayinda olusturulan `IFTAR MONULERI` herzman ilgimi cekerdi. Istanbulun en luks restaurantindan en salas mekaninin menulerini karsilastirma firsatimiz olurdu.Arada buyuk bir ucurumun olustugunu zengin amcalarimiz iftarlari bile krallara layik sekilde actiklarina sahit olurduk. Genelde kis donemine denk gelen ramazan isletme acisindanda durgun olan sezonu %99 u musluman olan bir ulkede canlandirmak icin yeterli gorulurdu.

Ama bu ramazanin yazin ortasina denk gelmesi nedeniyle nasil olacak diye bir merak uyandirmadi degil. Zaten musteri sikintisi cekmeyen mekanlarin ramazan icin neler hazirladigini inceledim



Sapphire
Ramazan nedeniyle içkili restoran bölümümüzü kapatmislar. Gece 23.00'ten sonra isteyen müşterilerimiz bar kısmına gelip eğlenebilirler. iftar mönüsü yapmıyorlar.
Reina
müşterilerinin yüzde otuzu yabancı müşteri oldugundan dolayi herhangi bir değişiklik yapmamislar.
Restoranları da, barları da servis vermeye devam edecek. Ramazan için özel bir mönü uygulanmamis. Ama iftar vakti gelip yemek isteyen müşterilere de 'niye geldin' demezler tabii ki!
SuAda
Pazar günü itibariyle bar kısmı ve havuz kısmını kapaniyor. Restoranlar açık kalacak. Ramazan ayında Suada Kebap restoranda iftar mönüsü olacak ve dileyen kisiler denizin ortasında orucunu açabilecekler.
Ayrıca 200 kişilik bir gece kulübü de açık olacak.
Sortie
Sortie'de yer alan mekânlar bu yıl iftar mönüsü uygulamaya başladı. Hepsi birbirinden farklı mutfaklara sahip restoranlar ve birbirinden leziz iftar mönüleri hazırladı. Müşteriler Boğaz'a karşı iftar yemeğini yiyebilirler. Sezon sonuna kadar da dileyen müşteriler aksam 22.00'den sonra eğlenebilir. Bar ve restoranlar sezon sonuna kadar açık.


Ortakoy Eglence Mekanlari diye adlandirilan bu mekanlar anlasilan bu sene yaz ayina denk gelen Ramazandan dolayi bir degisiklige gitmemisler.

baska sanslari yoktur aslinda cunku istanbulun gece hayatinin nabzini tutan bu mekanlar eminim ramazan ayindada eglenceye tam gaz devam edecekler.

Sadece resturant olarak hizmet veren yerlerin boyle bir sansinin oldugunu dusunmuyorum. Onlar mecburen mekanlarinda Iftar Menusu uygulamayi sectiler. bunlardan bir kaci:


Kosebasi
Dünyanın en iyi 50 restoranı arasına girerek lezzeti tescillenen Köşebaşı`nın 2005 yılında Beylikdüzü`nde açılan şubesi kısa sürede bölgenin en popüler mekanı oldu. Köşebaşı`nın iftar mönüsü çok zengin. İftariyeliklerinde yok yok. Mercimek çorbası, taş fırında ıspanaklı pide, gavurdağı salatası, süzme yoğurt, döner, çöp şiş, Adana kebap, tavuk şiş ve kanat, güllaç, dondurmalı irmik tatlısı gibi eşsiz lezzetler kişi başı 50 YTL. Özellikle ıspanaklı ve patlıcanlı pideleri öneriyorum. Başka hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz bu pideler Kaya Ramada`nın altındaki Köşebaşı`nın iftar mönüsünde yer alıyor. 200 kişi oturma kapasiteli Beylikdüzü Köşebaşı`nın atmosferi de oldukça ferah ve insanın üzerine kesinlikle kebap kokusu sinmiyor. Yemeklerin hazmı da oldukça kolay.

Lacivert
Romantik atmosferiyle her zaman tercih ettiğim Lacivert`te şef Hüseyin Ceylan, 2008`in Ramazan mönüsünü oluştururken, tazeliği, lezzeti ve hafifliği öne çıkaran bir mönüye imza atmış. Mönüde Lacivert ile özdeşleşen şerbetlerin, böreklerin, çorbaların, kompostoların yanı sıra şefin mutfağından et yemeği, kekikli piliç sarma, bademli perde pilavı ile, günün buğulama balığı gibi ana yemekler ve güllaç, Osmanlı saray tatlısı gibi tatlılar var. DJ Canan`ın iftar saatlerine özel hazırladığı repertuar eşliğinde Lacivert`te iftar yapmanın bedeli kişi başına 75ytl

Ziyade Fasil
Levent`ten sonra Suadiye`de açılan 2. şubesiyle kısa sürede Boğaz`ın diğer kıyısına da damgasını vuran Ziyade Fasıl`da iftarda da fasıla devam ediliyor. Geleneksel Ramazan iftariyeliklerinden çorba çeşitlerine, yöresel lezzetlerden oluşan zeytinyağlı ve ana yemek seçeneklerine kadar zengin alternatifler sunan Ziyade Fasıl`ın iftar menüsünde iftariyelikler ve yemekler Osmanlı ve Türk mutfağından özenle seçilip hazırlanıyor. `Beğendili tas kebabı, Ziyade Spesiyal pazı dolması, karışık ızgara, Ziyade Spesiyal irmik helvası mekânın spesiyallerini oluşturuyor. Ziyade Fasıl`da akustik fasıl eşliğindeki iftar keyfi 65ytl

The Marmara Esma Sultan
The Marmara Esma Sultan da misafirlerine Boğaz manzaralı mükemmel bir iftar sofrası vaat ediyor. 19. yüzyılda, saraylı ev sahibesinin misafirperverliğiyle çok sayıda davete ev sahibi olan ve bugün de seçkin davetlilerini ağırlayan The Marmara Esma Sultan, Ramazan günlerinin keyfini misafirleriyle paylaşmak isteyenler için özel menüler sunuyor. Executive Şef Sedat Özkan`ın özel mönülerinin fiyatları 115 ytl`den başlıyor

Liman Lokantasi
11 Ağustos 2010 tarihinde, Ramazan ayının başlamasıyla Akşam Yemeklerine ek olarak Canlı Tasavvuf müziği eşliğinde “Geleneksel Ramazan Sofraları” Her hafta değişen Mönüleri ile Tarihi Liman Lokantası’nda sizleri bekliyor. Şerbetci, kestaneci ve Ramazan davulcusunuda unutmadık herzamanki gibi.
Grup yada münferit iftar yemekleriniz için rezervasyonun kesinlikle gerekli olduğu Liman Lokantasında Tüm kredi kartları geçerlidir. Ramazanda uygulanacak olan Mönü fiyatı ise Limitsiz çay, nescafe dahil 55.-TL + %18 KDV olacaktır.

Cousin Restaurant
Bostancı Clubsporium tesisi içinde 2. katta bulunan Cousin Restaurant, cam kubbesi, şık dekorasyonu ile , anadolu yakasının elit eğlence mekanı olarak her zaman olduğu gibi, ramazan özel menüsü ve ramazana özel müzik proğramı ile sizlere iftar keyfi sunuyor. Cousin Restaurant ,Ramazan’ın coşkusunu İftar yemeklerinde misafirleri,çalışanları , iş arkadaşları ile paylaşmak isteyen şirketler ve aileler için birbirinden lezzetli, geleneksel tatların bulunduğu özel iftar menüleri hazırladı. Ramazan ayında Cousin Restaurant’ın “Bereketli İftar Sofrası”nı tercih edenler, Osmanlı ve Türk Mutfağı’nın lezzetini tatma, hem de misafirlerini geleneksel şekilde Türk müziği eşliğinde ağırlama ayrıcalığını yaşayacaklar. Şirket iftar yemekleri ve özel toplu iftar davetlerinizde indirim yapılmaktadır. Cousin restaurant İftar menüsü 1 kişi 30 YTL dir.

Naz Restaurant

İftar sofranızda gelenekselliği ve modernizmi bir arada yaşamak istiyorsanız Naz Restaurant bu isteğinize yanıt veriyor. Diyanet görevlisi tarafından okunacak olan Ramazan duasıyla, Ramazan ruhunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz. İftar sonrası ise ‘Naz’lı Kızlar’ tarafından tasavvuf müziği dinletisi gerçekleşiyor. İftar menüsünde, geleneksel iftariyeliklerin yanında, odun fırınında pişen pide ve ekmek çeşitleri, her güne özel hazırlanan ev yemekleri, kömür ateşinde hazırlanan ızgara ve kebap çeşitleri ön plana çıkıyor. İftar menüsü kişi başı KDV dâhil 69 TL.

The Moon Restaurant

Cartoon Hotel’in üst katında bulunan The Moon Restaurant’ın iftar menüsü oldukça kalabalık. Girer girmez masalarında kuru incir, kayısı, hurma, Neslişah Sultan şerbeti ve karadut şerbeti bulunuyor. Klasik iftariyeliklere her gün farklı bir zeytinyağlı eşlik ediyor. Günlük bir çeşit çorbadan taze kremalı mantar çorbası, mercimek çorbası, kara lahana çorbası her gün değişen menüden bazıları. Dana külbastı, yoğurtlu Moon kebap, Moon köfte, güveç çeşitleri, Ali Nazik, Hünkârbeğendi ana yemeklerden birkaçıyken güllaç, sakızlı fırın sütlaç, kaymaklı kadayıf Ramazan’ın ve The Moon’un vazgeçilmezleri arasında. Kişi başı KDV dâhil ücreti 55 TL

Kızkulesi

Marmara Denizi’nin orta yerinde, 2500 yıllık tarihin içinde her iki yakaya da hakim olarak iftar yapmanın tadı bambaşka. Bir yandan Kızkulesi’nin efsanevi havasını soluyorsunuz, bir yandan da geleneksel Osmanlı Ramazanları’nın içinde buluyorsunuz kendinizi. İftariyelikler, zengin ana yemek menüsü ve tatlılar da içinde bulunduğunuz atmosfere eşlik ediyor. Pınar Seli ve Grup Naviga’nın canlı müzik dinletisiyle birlikte Kızkulesi hem göze, hem damağa hem de kulağa hitap ediyor. Alt kattaki restoranda ödemeniz gereken fiyat kişi başı hafta içi 70 TL hafta sonu 80 TL, asma kattaki restoranda ödemeniz gereken fiyat kişi başı hafta içi 60 TL hafta sonu 70 TL

Portaxi
‘Beyaz Ramazan’ konseptiyle ve kalabalık menüsüyle Portaxi’nin Ramazan programında yok yok. Canlı ilahiler, semazen gösterileri, lezzetli iftar menüsü ve Nar-ı World’ün beyaz kıyafetler içinde katılacağı canlı tasavvuf müziği eşliğinde huzur dolu bir iftar sizi bekliyor. Menüyü oluşturan yemekler gayet hafif. Yoğurtlu semizotu, soslu patlıcan, zeytinyağlı biber dolma, hünkar beğendi, piliç baget dolma ve tatlı olarak da fıstıklı güllaç menüde yer alan yemeklerden bazıları. Portaxi’de canlı müzik eşliğinde iftar akşamı kişi başı KDV dâhil 45- 55 TL arasında değişiyor

Konyalı

Kebapsız yapamayanlar için bir adres de Konyalı Kanyon’dan. 112 yıldır Osmanlı ve Türk yemek zevkini yaşatan Konyalı, Kanyon’daki lokantasında Ramazan menüsüyle sizleri bekliyor. Konyalı Kanyon’un menüsündeki ‘iştah açıcı ikramlıklar’ adıyla cezerye, pestil cevizli sucuk ve keçiboynuzuyla akşamın açılışını yapıyor. Ardından gelen Ovmaç, Ekşili Mercimek, Lebeniye Çorbaları, Sütlü ve Tereyağlı Su Böreği, Piruhi, Etli Yaprak veya Pazı Sarması, Özel Konyalı Döneri,Hünkar Beğendili Kebap, Saray Pilavı, Konyalı Kuzu Tandır Kebabı, Tavuklu Mini İslim Kebabı ve Saray Usulü Piliç Sarma isimleriyle bile ağızları sulandırıyor. Gecenize damgasını vuracak tatlılar Saray Şerbeti, Kakuleli Limon Şerbeti, Kaymaklı Güllaç, Portakallı, Cevizli Baklava, Şekerpare, Samsa Tatlısı, Fırın Sütlaç, Zerafet Dolması ve Aşure gibi Türk ve Osmanlı tatlıları. Canlı müzik eşliğinde iftar Konyalı Kanyon’da 95 TL.


Asitane Restaurant
Osmanlı mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini saray aşçılarının arşivlere geçmiş tarifleriyle yeniden canlandıran Asitane Restaurant, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının geleneklerini yaşatmaya devam ediyor. Osmanlı aşçılık sanatının en nadide örneklerine bu kutsal ayın bereketini eklediğimiz Ramazan sofralarımız iftariyeliklerle, çorbalarla, böreklerle ve şerbetlerle zenginleşiyor.

tabiki buraya hepsini yazmak anlamsiz olur ama iclerinden ramazan ayina en uygun olan ASITANE yi siddetle tavsiye ederim.(erman toroglu fanatiklerindendir bu isletmenin)

gecelim birazda guzel istanbulumuzun elit otellerine




The Ritz-Carlton
The Ritz-Carlton bünyesindeki Çintemani Restaurant’ın iftar menüsü oldukça zengin. Restoranın konsepti Ramazan ruhunu yansıtacak cinsten. Mutfak şefliğini Ali Ronay yapıyor. Açık büfe olarak servis edilen iftar menüsünde mezelerden, peynir ve şarküteri çeşitlerine, zeytinyağlılardan salatalara kadar iftarı hafif geçirmek isteyenlere uygun menüler var. Bunlarla doymam diyenler için döner, mantı, taş fırın lahmacunu, pide ve börek çeşitleri, ızgara et ve balıklar da bulunuyor. Sac fırında gözleme, çiğköfte ve sebzeli güveçler midenizi bayram ettirecek. Vejetaryen spesiyaller de menüde yer alıyor. Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesiyle bir Ramazan klasiği olan boza ve salep yerini ayran, limonata ve ev yapımı şerbetlere bırakıyor. Tatlı büfesi de ağır tatlar yerine pelte ve zerde gibi hafif tatlılarla süsleniyor. Çintemani Restaurant’ın kişi başı iftar menüsü KDV dâhil 99 TL.



Çırağan Palace Kemplinski
Ramazan ayını saraylara yakışır bir şekilde geçiriyor. Sarayın birinci katındaki Tuğra Restoran’da Osmanlı mutfağından izler bulacaksınız. Konya usulü üçgen mantı, talaş böreği, tas kebabı, kuzu islim kebabı ve sakızlı levrek gibi ana yemeklerin öncesinde sunulan iftariyeliklerle karnınızı doyurmayın. Tatlılardan bir iftar geleneği olan ayva, kabak tatlıları, helvalar ve baklavalar var. Tuğra Restoran’ın alakart menüsüne alternatif olarak, boğaz manzaralı Laledan Restoran’ın açık büfesini tercih edebilirsiniz. Açık iftar büfesinde yok yok. Keçi peynirinden gravyere, kavurmadan zeytinyağlılara çeşitli başlangıçların yanı sıra, kuzu gerdan ve mercimek çorbaları da minenize yakışır tatlardan. Pazı ile doldurulmuş tavuk göğsü, bademli perde pilavı, keşkek ile servis edilen kuzu incik ağızları sulandırıyor. Canlı Türk müziği eşliğindeki iftar programları Tuğra Restaurant’ta kişi başı 125 TL+ KDV, Laledan Restaurant’ta 98 TL+ KDV.

Ceylan Inter Continental İstanbul
Ramazan’ın yazın sıcağına denk gelmesiyle birlikte iftar saatlerinde serinlik arayanlara duyurulur. Ceylan’ın Garden Grill’i tam size göre. Yemyeşil bir bahçede canlı fasıl dinletisiyle birlikte iftar saatini bekleyebilirsiniz. Garden Grill’in iftar menüsü ağırlıklı olarak kömür ateşinde pişiyor. Zengin iftariyeliklerin yanı sıra çorbalar, zeytinyağlılar, börekler, salatalar, kuzu çevirme, tavuk yemekleri, sebzeli kuzu güveci, dana şiş, piliç topkapı, antrikot ızgara, tatlılar, meyve suları, sınırsız çay ve kahve var ve bunun için sadece kişi başı KDV dâhil 65 TL ödüyorsunuz. Türk ve Osmanlı mutfağının zenginliğini yansıtan Safran Restaurant’ın menüsünü de iftariyelikler, çorbalar, zeytinyağlılar, börekler, salatalar, et ve tavuk yemekleri, tatlılar, sınırsız çay ve kahve oluşturuyor. Safran Restaurant’ta iftar kişi başı KDV dâhil 90 TL.

BW Citadel Hotel
Ahırkapı’daki BW Citadel Hotel’in Sur Restaurant’ı ile deniz manzaralı Şömine Restaurant’ında 21 Ağustos– 19 Eylül arasında Ramazan maneviyatını yansıtacak iftar programları düzenleniyor. Orucunuzu tasavvuf müziğiyle açarken, geceye fasılla devam ediyorsunuz. Geleneksel iftariye tabağı, ezogelin, sebze, düğün çorbası, gül böreği, taze fasulye, patates püresi eşliğinde piliç külbastı, beğendili kebap, güllaç, kaymaklı ekmek kadayıfı, sütlaç gibi tatları barındıran 3 ayrı menüden damağınıza uygun olanı seçmek size kalmış. Kişi başı 42 TL olan menüde 0-6 yaş arasına ücret alınmıyor.

B.W. The President Hotel
B.W The President Hotel’in ‘Azak Yokuşu’nda İftar Vakti’ konseptiyle hazırladığı Ramazan programı ile Eski İstanbul’un merkezinde Tarihi Yarımada Bölgesi’nde 21 Ağustos– 19 Eylül tarihleri arasında Ramazan ruhunu yakalayın. Ocakbaşı Grill House Restaurant ve Marmara Salonu, B.W The President’ın iftar programlarının ev sahibi mekanları. Tasavvuf müziği ve fasıl eşliğindeki iftar menüsünü geleneksel iftariye tabağı, masalarda sucuk, mercimek çorbası, düğün çorbası, brokoli çorbası, su böreği, zeytinyağlı tabağı, patates püreli fıstıklı ızgara köfte, iç pilav ile kuzu tandır, güllaç, kaymaklı ekmek kadayıfı ve sütlaç gibi lezzetler oluşturuyor. B.W The President Hotel’de kişi başı iftar menüsü KDV dahil 39 TL, 0-6 yaş arasına ücret alınmıyor.

Polat Renaissance İstanbul Hotel
Polat Renaissance iki ayrı restoranında Ramazan’ı karşılıyor. Daphne Restaurant Grill’deki açık büfeden ya da Marmara Balık’ın spesiyal iftar menüsünden size uygun olanı seçebilirsiniz. İftariyelikler, eski İstanbul’un özgün lezzetleri, Polat Renaissance spesiyalleri, geleneksel tatlıları ve şerbetlileri fasılla birleştiğinde ortaya güzel bir Ramazan akşamı çıkıyor. Olmazsa olmazlar arasında güllaç, lokum, şekerleme, Türk tatlıları ve çikolatalardan ağzınızı tatlandıracak olanı seçin beğenin. Polat Renaissance İstanbul’un iftar menüleri Daphne Restaurant’ta kişi başı KDV dahil 70 TL, Marmara Balık’ta kişi başı KDV dahil 60 TL.


The Marmara İstanbul
The Marmara Tuti Restaurant’ da, Taksim’in göbeğinde, şehri tepeden izleyerek iftar topunu bekliyorsunuz. Yemeklerse Osmanlı Sarayları’nın mutfağından çıkıp masanıza geliyor adeta. Fıstıklı ve ballı padişah macunundan ceviz ve kaymaklı vezir macununa, taze naneli soğuk salatalık çorbasından dilli buğdaylı aşure çorbasına, zeytinyağlı kestaneli kabak çiçeği dolmasından çökelekli köprü mantısına ve bin yaprak tatlısına kadar onlarca sultanlara layık lezzet soğuk, sıcak ve tatlı açık büfesinde yer alıyor. Otelin lobby katında yer alan ‘Tezgah’ reyonunda ise ramazana özel pide, börek çeşitleri, bademli ve nar ekşili güllaç, özel çikolata üçlüsü (gül ganajlı truffle çikolata, tarçın ve karanfilli truffle çikolata, fıstıklı truffle çikolata), kireç kaymağında cevizli kabak tatlısı gibi hediyelik olarak da alınabilecek alternatifler satışa sunuluyor. Yemeğinize eşlik edecek canlı fasıl da cabası. The Marmara İstanbul’un saraylara yakışır iftar menüsünün fiyatı KDV dâhil 65 TL.

The Marmara Pera
Eski İstanbul’un nabzının attığı yer olan Pera bölgesi The Marmara Pera’nın iftar programıyla yeniden tarihi yad ediyor. Asmalımescit’e ve Beyoğlu’na bir dakikalık mesafede olan The Marmara Pera’nın açık büfe ve set menü iftar sofrasında yoğurtlu mantı çorbası, keşkekli kuzu incik, fıstıklı kuzu sarma, sini kebabı, sebze buketi, cevizli kadayıf, fıstıklı dolama, limonlu cheesecake gibi lezzetler var. Kişi başı 40- 60 TL arasında değişen fiyatlara KDV dâhil. 20 kişi ve üzeri guruplar için kişi başı fiyatı 39 TL+ KDV.

Conrad İstanbul
Conrad Otel Türk, Hindistan, Malezya, Lübnan ve Arabistan mutfaklarını tek bir bünyede barındıran mutfağıyla Ramazan ayında fark yaratıyor. Ramazan boyunca açık havada, Monet Restaurant ve Teras’ın açık büfe yemekleri karşısında iştahınız daha da kabaracak. Hindistan’a özel geleneksel tavuklu mercimek çorbası, yoğurt ve peynir ile marine edilmiş fırınlanmış tavuk, Malezya’ya özgü köri soslu tavuk ve geleneksel pilav, Lübnan sofralarının vazgeçilmezi olan dolma, Arap mutfağının özel karışık ızgarası, İran pilavı ve geleneksel Türk yemekleri Monet Restaurant ve Teras’ta bulacağınız Ramazan’a özel lezzetlerden sadece birkaçı. Bunlara ek olarak pide, helva, bal, hurma gibi iftariyelikler ve başlangıçlar, sebze kızartmaları, çiğ köfte, Arnavut ciğeri, külbastı, döner, bütün kuzu, çorba çeşitleri gibi bizim mutfağımızdan tatlar da yer alıyor. Ayrıca açık büfeye ev yapımı taze gözlemeler, şerbet, macun ve boza istasyonları, keşkül, baklava, tavukgöğsü, cevizli incir gibi pek çok alternatif ile Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç da eşlik ediyor. Tabi canlı fasıl dinletisini de söylemeyi unutmayalım. Bu kalabalık menü kişi başı KDV dâhil 80 TL.

Hilton İstanbul
Ramazan’a özel dekoru, etkinlikleri ve canlı fasıl müziği ile Dilara Koçak’ın hazırladığı sağlıklı iftar menüsü Hilton’un açık hava restoranı Veranda Terrace’ın serinliği ile birleşiyor. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri olan ev yapımı Kayseri mantısı, ev yapımı özel vişneli baklava, Ramazan pidesi, hurma, pastırma, kuzu çevirme, döner, gözleme, salep, boza, semaverde demleme çay ve Türk kahvesi Hilton’un geniş açık büfesinden sayabileceğimiz bir kaç isim sadece. Ramazan’da formunu korumak isteyenler için yine Dilara Koçak tarafından hazırlanan kıymalı-peynirli kepekli gözleme, berrak sebze çorbası, sebzeli- balıklı- peynirli mücver, tatlandırıcı ve diyet sütle yapılan sütlaç gibi özel bir menü de bulunuyor. İftar saatine kadar olan semazen gösterisi beklemeyi keyifli kılıyor. Veranda Terrace’nin menüsü kişi başı KDV dâhil 85 TL, 0- 12 yaş arası küçük misafirlere ücretsiz.

Hilton ParkSa
Hilton Parksa’nın en üst katında yer alan Cloud 7 Restaurant & Terrace’ın boğaz manzarası görülmeye, yemekleri tadılmaya değer. Yenilenen dizaynı ile yazın gözde mekanlarından olan Cloud 7, Türk mutfağına has lezzetlerle iftara renk katıyor. Burada şehrin gürültüsünden ve akabininde gelen stresten uzak, huzurlu ve sakin bir iftar yemeği geçirebilirsiniz.Menüde iftariyeliklerden, çorbalara, zeytinyağlılara, karışık ızgaradan kuzu eti güveç ve levrek buğulamaya kadar her damağa uygun lezzet var. Ramazan’ın olmazsa olmazı güllacın yanında, kaymaklı ekmek kadayıfı ve fırında sütlaç da masaları süslüyor. Cloud 7’de bir gecelik iftar için kişi başı KDV dâhil 68 TL ödemeniz gerekiyor. 0-6 yaş arasına ücret ödenmezken, 6- 12 yaş arası % 50 indirimle menüden yararlanabiliyor.

A’jia
Kanlıca’nın yalılarında iftar yapmanın zevkine varmak için tarihi Ahmet Rasim Paşa Yalısı’ndaki butik otel A’jia en uygun yer. Emirgan Atlı Köşk önünden ücretsiz tekne servisiyle de gelebileceğiniz A’jia’nın Ramazan’a özel açık büfesinde iftariyelikler, sıcak ve soğuk lezzetleri ve tatlı büfesine ney ve kudüm müziği eşlik ediyor. Açık büfe menüsünün haricinde gruplara özel oluşturulan ve farklı damak tatları gözetilerek hazırlanan beş ayrı fix menü de bulunuyor. Açık büfe kişi başı KDV dâhil 95 TL, 0-6 yaş ücretsiz, 6- 12 yaş arası 47 TL. Özel menüden yararlanmanın fiyatı ise 85- 95 TL+ KDV olarak değişiyor.

Byotell
Byotell Ramazan’ı kendine özgü eğlenceleri ve açık büfe iftar menüsüyle karşılıyor. Ramazan klasikleri olan kompostalar, mezeler, iftariyelikler, zeytinyağlılar, ızgaralar ve tatlılardan oluşan geniş bir menüsü var. Açık büfe yemekleri sınırsız çay, kahve ve meşrubat ile birlikte kişi başı 60 TL. Guruplara özel iftarlarda fiyat 45- 55 TL arasında değişiyor.

Swissotel The Bosphorus
Swissotel The Bosphorus eski Ramazanlar’ı yad ediyor. Boğaz manzarasıyla birlikte Cafe Swiss’in kendine özgü açık büfe menüsü canlı fasıl dinletisiyle birleşince keyfiniz zirve yapıyor. İftariyelikler, zeytinyağlılar, mezeler, yöresel yemekler, kebaplar, balık alternatifleri ve tatlılarla önce gözünüz sonra mideniz bayram ediyor. Swissotel The Bosphorus The Istanbul I, The Istanbul II tekneleriyle iftar yemeğinize alternatif sunuyor. Cafe Swiss’de iftar yapmanın fiyatı kişi başı 125 TL.

Sheraton İstanbul Ataköy
Marmara Denizi’ninmanzarasına karşı canlı fasıl eşliğinde bir iftar geçirmek isteyenler soluğu Ataköy Sheraton’un Cook Book Restaurant’ında alıyor. Açık büfe iftariyelikler, zeytinyağlılar, Türk mezeleri, sıcak soğuk et ve balık çeşitleri, ev yapımı taze hamur işleri, zırh ile çekilmiş kebap çeşitleri ve yöresel lezzetlerle dolu bir menü sizi bekliyor. Tatlı bölümü de yine geleneksel tatlarımızdan oluşuyor. Cevizli incir dolması, güllaç, kabak tatlısı bunlardan bazıları. Yemeğinize eşlik edecek taze meyve suları, ayran, çay ve kahvenin de dâhil olduğu fiyat kişi başı KDV dahil 65 TL.

Mövenpick Hotel
21 Ağustos 19 Eylül 2009 tarihleri arasında Mövenpick Hotel’de Ramazan’a özel ziyafet var. Baş aşçı Maximilian J.W ve ekibi tarafından hazırlanan Ramazan menüsünde çeşit çeşit iftariyelikler, çorbalar, baklava böreği, zeytinyağlı çeşitleri, kaymaklı tavuk dolması, tarçınlı kuzu yahnisi, beğendili dana incik, kebap çeşitleri, sütte marine edilmiş kuzu şiş, tereyağlı mantı, keşkek ve tabiki Ramazan’ın olmazsa olmazları güllaç, ayva tatlısı, cevizli incir dolması ve kabak tatlısı gibi Türk ve Osmanlı mutfağına has geleneksel lezzetler var. Mövenpick’de iftar kişi başı 79 TL.

Marriott Hotel Asia
İstanbul Marriott Hotel Asia’nın içinde bulunan Orange Southern Mediterranean Grill'in Ramazan boyunca Uluslararası ödüllü Aşçıbaşı Eyüp Kemal Sevinç ve ekibi tarafından hazırlanan, Osmanlı mutfağına has tariflerden oluşan açık büfesinde yok yok. Menüde murç, mudardara, pirpirim ekşisi, tabuleh ve zahter, borani, corti aşı, sihil mahsi, abdigor, siveydiz, lahm-i kiraz , cevizli sarma, vişneli ekmek kadayıfı, havuç dilimi, portakallı güllaç gibi kulağa ilginç gelen lezzetler var. İftar öncesindeki semah gösteri de sizleri bekleyen süprizlerden. Önemli bir ayrıntı olarak belirtelim, sigara içenler için ‘sigara altı’ bölümü bulunuyor. Mediterranean Grill’in kişi başı KDV dâhil fiyatı 69 TL.

Armada Hotel
Sıcak Ramazan günlerini Armada’nın Sultanahmet Camii, Ayasofya ve Marmara Denizi’ne nazır manzarasını seyrederek geçirebilirsiniz. Armada Hotel’in içindeki Teras ve Sera bölümlerinde hazırlanan iftar menüsü oldukça ferahlatıcı ve sağlıklı. Doğal ürünlerle hazırlanan yemeklerin pişirilme yöntemleri de hafifliğine yardımcı oluyor. İçeceklerde de sağlık elden bırakılmıyor ve sıcak soğuk dengesi gözetiliyor. Teras’da iftara canlı ud ve ney sesi eşlik ederken, Sera’ya geleneksel müzik yayını eşlik ediyor . İftariyeliklerden Armada mutfağında yapılmış reçeller, kepekli pide, sigara böreği; çorbalardan şefin özel seçimi bademli patlıcan çorbası, vezir çorbası, iç pilavlı kuzu tandır, patlıcanlı incik sarma ve vişneli ekmek kadayıfı menüden bir kaç lezzet. Armada Hotel’de iftar KDV dâhil kişi başı hafta içi 48 TL, hafta sonu 55 TL.

Kalyon Hotel
Tarihi yarımadada geleneksel bir iftar için Kalyon Hotel birebir. Osmanlı mutfağının iftar klasiklerini yorumlayarak sunan Mosaic Restaurant’ın menüsünde başlangıçlardan kremalı domates çorbası, sebze çorbası, peynir ve fesleğenli su böreği ana yemeklerden kuzu dolması içli pilavlı, fırında sebzeli piliç, hünkar beğendi, tatlılardan fırın sütlaç, krem karamel, vişneli ekmek kadayıfı ve olmazsa olmaz güllaç bulunuyor. Tarihi yarımadada iftar kişi başı KDV dâhil 65 TL.

Taxim Hill Hotel
21 Ağustos- 19 Eylül tarihleri arasında Hill’in boğaza hakim 9. katındaki Hill Terrace Restaurant’ta ve Taksim Meydanı manzaralı Taksimoda Cafe’de iftarlarınız daha keyifli hale geliyor. İftar menüsü şef İmam Utar’ın elinden çıkıyor. Her gün farklı bir menünün sunulduğu iftar sofralarında mercimek çorbası, her gün değişen günün çorbası, saray böreği, sebzeli talaş böreği, paçanga böreği, hünkârbeğendi, kuzu tandır, dana rosto, baharatlı tavuk şiş, islim kebabı, orman kebabı, bademli güllaç, incir tatlısı, irmik helvası, kaymaklı ekmek kadayıfı bulunuyor. Şef menüsünde vejetaryenleri de es geçmiyor. Menünün KDV dâhil kişi başı fiyatı 40 TL.

Richmond Nua
Sağlıklı bir Ramazan süreci geçirmek ve şehrin karmaşasından bir an olsun uzaklaşmak isteyenlere Richmond Nua Wellness-Spa’dan güzel bir teklif var. Sapanca Gölü’nün kıyısında bulunan Richmond Nua’nın deneyimli şefleri haftanın yedi günü için sağlıklı ve lezzetli menüler hazırlıyor. Günün menüsünün yanında brokoli, börülce, imambayıldı, kabak çiçeği dolma ve enginar gibi hafif lezzetleri de tatma imkanı buluyorsunuz. Menüler isimlerini Osmanlı sultanları olan Hürrem Sultan, Esma Sultan, Mahpeyker Sultan, Şayeste Sultan, Dilruba Sultan ve Nazperver Sultan’dan alıyorlar. Sultan menüleri kişi başı KDV dahil 50 TL.

Four Seasons Hotel Bosphorus
Boğaza nazır bir Ramazan akşamı için, Four Seasons Hotel Bosphorus’un Aqua Restaurant’ının açık büfesi biçilmiş kaftan. Ramazan ayı boyunca iftariyeliklerden ızgara çeşitlerine, sütlü tatlılardan şerbetli tatlılara kadar lezzet lezzet üstüne. 20 kişiden 700 kişiye kadar iftar davetleriniz için de Aqua Restaurant’ı tercih edebilirsiniz. Aqua Restaurant’da açık hava iftar kişi başı KDV dâhil 150 TL.

Alzer Hotel
Alzer Hotel’in Sultanahmet Camii, Ayasofya, Dikilitaş ve Marmara Denizi manzaralı iftar menüsü hurma, zeytin ve peynir çeşitlerinden oluşan iftar tabağı, çorba, tavuk ve kuzu şiş, ızgara köfte, meze tabağı, elma dilimli patatesli sebze sote, salata, tatlı, çay ve kahveden oluşuyor. Dilerseniz kendi menünüzü kendiniz de yaratabilirsiniz. Alzer Hotel’de fiyatlar kişi başı KDV dâhil 20- 36 TL arasında değişiyor.

Midtown HotelMidtown Hotel yılın en kutsal günü için özel bir menü hazırladı. Bahçe ve restoran olarak ayrılan altı ayrı menüleri var. Bahçe bölümü 14 TL, 18 TL ve 24 TL’lik menüler varken, restoran bölümünün fiyatları 45 TL,40 TL ve 35 TL olarak belirleniyor. Hurma ile başlayan iftar sofrasına kahvaltılıklar, pilakiler, yöresel börekler, pilav çeşitleri, ana yemekler ve Türk tatlılarıyla devam ediyorsunuz. Restoranın spesiyalleri olan kuzu tandır dolması ve kuzu incik kebabı deneyin deriz. Güllaç, sütlaç ve kabak tatlısı da Midtown’ın mutfağının en otantik lezzetleri. İçecek menüsüne eklenen demirhini, gül ve nar şerbetleriyle sofralarınız eski Ramazanları yâd edeceksiniz.

The Sofa Hotel
The Sofa Hotel Ramazan’da da çizgisine yakışır bir şekilde M Katı ve Art*8 Lounge’da misafirlerini ağırlıyor. Dört ayrı iftar set menüden oluşan listede piliç Topkapı, ıspanak beğendili sebze türlüsü, kuzu incik kebap, iç pilavlı kuzu tandır, kaymaklı ekmek kadayıfı, güllaç ve saray şerbeti bulunuyor. Fiyatlar kişi başı 25 Euro+ % 8 KDV’den başlıyor.Yine The Sofa Hotel bünyesindeki Nişantaşı’nın gözde mekanlarından Cafe Sofa, iftar saatiniz için hoş bir alternatif olabilir. İftar tabağında kahvaltı çeşitleri, pita ekmeği, tavuklu sebze çorbası, yeşil fıstıklı Antep usulü et sote, yoğurtlu etli pazı dolması, tahin soslu ve cevizli kabak tatlısı, vanilya dondurmalı kadayıf ve çikolatalı baklava iftarınıza lezzet katıyor. Tercihiniz Cafe Sofa’dan yanaysa kişi başı KDV dâhil 35 TL ödemeniz gerekiyor.

Four Seasons Hotel Sultanahmet
Osmanlı’nın Ramazan keyfini yerinde, Sultanahmet’te yaşamak isteyenler için Four Seasons Hotel Sultanahmet’in mistik atmosferi birebir. Her hafta geleneksel lezzetlerden değişik tatlar sunan mutfakta, toprak çömlekte keşkekten Edirne ciğerine, dönerden içli köfteye kadar bir çok yöresel lezzet tatma fırsatı buluyorsunuz. Bunların yanında barbeküye de doyabilirsiniz. Tatlı şerbetler, demirhindi ve ekşi erik, süt içinde hurma, meyve kompostoları, tarçınlı şeftali, zencefilli elma gibi hem sağlıklı hem geleneksel lezzetler damaklarınızda hoş tatlar bırakacak. Dilerseniz Ramazan ayı boyunca teras katından 20 kişiden 200 kişiye kadar iftar davetlerinizi verebilirsiniz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca gelen konuklara otoparkın ücretsiz olması da park telaşını ortadan kaldırıyor. Four Seasons Sultanahmet’in açık büfe iftar menüsü kişi başı KDV dâhil fiyatı 99 TL.

Klassis Hotel
Silivri sahilinde Marmara Denizi’ne nazır manzarasıyla Klassis Resort Hotel ve doğayla iç içe olan konumuyla Klassis Golf & Country Club, huzurlu bir Ramazan akşamı geçirmek isteyenler için iki güzel alternatif. İftariyelikler, Türk ve dünya mutfağından yemekler, ve zengin tatlı çeşitleriyle hem bireysel hem de gurup iftarlarınız için şehrin karmaşasından bir an olsun uzaklaşmanızı sağlayacak.

Radisson SAS Bosphorus Hotel
Starboard Restaurant’ın deniz kıyısındaki manzarası Osmanlı arşivlerinden çıkan tariflerle hazırlanmış Ramazan menüsüyle birleşince çok özel iftar akşamları ortaya çıkıyor. Taş fırında güveçte hazırlanmış kayısılı yaz kebabı, şefin gözünüzün önünde keserek sunduğu Kayseri Kuşgömü pastırması, ihtişamı bol yemekler ve zengin iftariyelikler Starboard’ın Ramazan menüsünü oluşturuyor. Bu menü için ödemeniz gereken ücret kişi başı 78 TL+ KDV.

Hyatt Regency İstanbulZengin açık büfesi ile tanınan Hyatt Regency İstanbul’daki Agora Restoran, Ramazan’da da zenginliğinden ödün vermiyor. Nostaljik Ramazan geceleri konseptiyle yola çıkan menüde iftariyelikler, Türk mezeleri, ekmek ve pide çeşitleri, lahmacun ve kebap çeşitleri, et ve balık alternatifleri var. Açık büfenin yanında terasta hazırlanacak barbekü ve gözleme bölümü de tabiri caizse dumanı üzerinde servis edilecek olan açık büfe menü kişi başı KDV dahil 75 TL ve 0-6 yaş misafirler için ücret ödemeniz gerekmiyor. 6- 12 yaş arası misafirler %50 indirimle menüden yararlanıyor. İftardan sonra keyfinize keyif katacak nargile faslı da bulunuyor. Bir yanda demli çayınızı içip bir yandan da yemyeşil bahçesinde nargilenizi fokurdatmak kişi başı 20 TL.

Titanic Business Hotel
Titanic Business Hotel’in beş menüden oluşan mutfağından her keseye ve her damağa uygun bir menü bulmak mümkün. Klasik iftariyeliklerle başlayan menülerde çorbalar, ana yemeklerden piliç islim kebabı, baharatlarla marine edilmiş fırında piliç, hünkar beğendi, kuzu incik haşlama gibi lezzetler var. Tatlılardan güllaç tabiî ki en vazgeçilmez olanı. İçeceklerin limitsiz olduğu menüler 35- 50 TL+ KDV arasında.

Novatel Hotels
Nov’ist Restaurant’ın 110 çeşitlik iftar büfesinde yok yok. Menü I ve Menü II olarak ayrılan listede Tunus hurması, sultan macunu, pestil gibi Osmanlı’yı anımsatan tatlara ek olarak lebeniye çorbası, düğün çorbası, gözleme ve börek çeşitleri, mantarlı tavuk sote, geleneksel perde pilavı, beğendi kebap ızgara menülerdeki bazı isimler. Tatlı olarak da güllaç, tezpişti üçlüsü ve baklavalar var. Menü I’in fiyatı 50 TL, menü II’nin fiyatı 55 TL ve fiyatlara KDV dahil.


Ortaköy Princess Hotel
Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesini avantaja çeviren Princess Hotel Ortaköy, Boğaz köprüsünün ayakları altında havuz başında canlı fasıl eşliğinde güzel bir iftar yemeği sunuyor. İsterseniz iftar açık büfesinden, isterseniz de guruplara özel menülerden yararlanabilirsiniz.


HAYIRLI RAMAZANLAR....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder